Payload

Полезен товар или Payload е режим на игра в стил Атака/Защита, състоящ се от два рунда. Атакуващият отбор трябва да ескортира откраднатото съкровище до определена зона в противниковата база, като има зададено време. Противниците от своя страна, се опитват да задържат и препречат съкровището докато изтече времето. В началото на мача играчите екипират героя си с избрания сет от карти (Loadout). Всеки получава 1000 кредита, с които да закупи предмети, а на всяка секунда от мача пасивно се трупат по 2 кредита. За разлика от други режими на игра, след първия рунд всички кредити и закупени предмети се нулират и играчите разполагат отново с 1000 кредита. 

След първия рунд отборите сменят базите си. Съкровището се движи напред само когато има поне един атакуващ близо до него, но няма да напредва, ако има противников играч. Когато около съкровището има само играчи от защитаващия отбор, то ще се движи назад.

В началото защитаващите могат да излязат от базата си след 10 секунди, докато атакуващите трябва да изчакат 50 сек.

Времето, с което разполагат атакуващите, за да добутат Полезния товар в първия рунд е 7 минути. В следващия рунд времето е или 7 минути, или толкова колкото е отнело на атакуващите в предишния рунд.

Победа се отсъжда за отбора, който е ескортирал съкровището си най-далеч. В случай че и двата отбора са успели да я придружат до противниковата база, печели този, който го е направил за по-малко време. Във втория рунд местоположението на количката ще може да се следи по картата и ще има маркер, който обозначава колко далеч трябва да се ескортира съкровището за победа.

Карти

Outpost

Hidden Temple

Frostbite Caverns