Герои - ШампиониДостъпни герои в играта към момента.

Шампионите са герои управлявани от играчите в Paladins. Всеки от тях има своите уникаллни умения и стил на игра. Шампионите използват Карти за засилване на тяхната ефективност и умения.

Шампионите са разделени в четири различни категории: Front Line, Damage, Support и Flank.

Всеки шампион има различно оръжие и четири различни уникални умения.Отделно, всеки шампион има специално умение наречено Ultimate. Ultimate уменията нямат cooldown, те се "пълнят" в зависимост от damage-а който нанасяте, но също така пасивно се покачват с 1% през няколко секунди, докато не достине 100% тогава Ultimate-a може да бъде изполван, след което се рестартита до 0%.

Новите играчи започват с 8 отключени шампиона (герои) те са : Cassie, Drogoz, Fernando, Kinessa, Pip, Skye, Tyra и Viktor.

Останалите герои могат да бъдат закупени срещу 5000 Gold Злато или 200 Crystals Кристала. Последно дабавеният шампион винаги коства 7500 Gold докато не е добавен друг който да го измести. Играчи които са участвали в затворената бета преди 7 Април, 2016 имат всички шампиони отключени до релийза на Ying.

Founder's Pack-а включва Champion Pack, който автоматично отключва всички налични и бъдещи шампиони в играта.

Докато играете с даден шампион след края на всяка игра ще покачвате ниво с него. Всеки път когато стигнете ново ниво ще попучите по 500 Gold до 9 ниво. От 9 до 14 ще получуте 1000 Gold и 1500 Gold за 15 нивото и т.н.

КласовеВ Paladins има 4 класа.

Front Line

Целта на тези шампиони е да стоят най-отпред по време на битка и да предпазват съотботниците си. Front Line-ерите получават по +100% Кредити докато стоят в близост то objective-а.

Damage

Тези шампиони са в състояние непрекъсно да нанасят голямо количество damage. Всеки от този клас получава по +100% Кредита за нанасяне на damage по вражеските шампиони.

Support

Support-ите са шампиони с висока ефективност в офанзивни и дефанзивни ситуации, като тяхната основна роля е да помагат на сътборнице си. Support-ите получават +100 Кредити когато "лекуват" съотборници.

Flank

Основната цел на Flank-а е да отстрани най-важните шампиони на противниковия отбор. Този клас получава по +100% Кредит когато елеминира шампиони докато се намират зад вражеските линии.